instalatie-bedrijf-ter-veld
instalatie-bedrijf-ter-veld

Zonnecollectoren/zonnepanelen

De zon is een energiebron die de komende jaren nog lang niet is uitgeput (dit in tegenstelling tot olie, gas en uranium) en de zon stuurt u geen rekening dus geheel gratis.
Per jaar kan een groot deel van de warmwater bereiding door zonne-energie geleverd worden, zo spaart u het milieu en de energiekosten. In de zomermaanden kan het voldoende zijn om het warmwater alleen te laten verwarmen door middel van een zonnecollector. Zelfs in de winter als de zon iets schijnt zal het water nog verwarmt worden, u kunt daarna het water eventueel bij verwarmen door middel van een hout/pellets gestookte cv ketel, een gas gestookte cv ketel of een warmtepomp. Met zonnepanelen kunt u in uw eigen behoefte voorzien van stroom, hiermee is het mogelijk om uw energie rekening voor het elektra op 0 uit te laten komen.

Installatiebedrijf ter Veld werkt hoofdzakelijk met zonnecollectoren en zonnepanelen van het Italiaanse merk Sunerg. Sunerg is een fabriek die sinds 1978 ervaring heeft in de zonne-energie en kwalitatief zeer goede producten levert , in de link is te zien waar Sunerg staat met hun kwaliteit, ook kunt u in deze link zien uit welke landen de fabrikanten komen die panelen aanbieden. Link

Naast losse collectoren en panelen kunnen wij ook complete ’’doe het zelf’’ pakketen voor zonnecollectoren en zonnepanelen leveren, deze pakketen kunnen door de klant zelf geplaatst worden, het is wel aan te raden om het aansluiten wel door een erkend installateur te laten doen. Een combinatie van zonnecollector en zonnepaneel is ook mogelijk, u krijgt dan een zonnecollector waarvan de glasplaat is voorzien van een zonnepaneel, zo kunt u warm water en elektra tegelijk opwekken met één plaat.

Een zonnecel is een sandwich tussen twee lagen kristallijn halfgeleidend materiaal: een positieve laag en een negatieve laag met daar tussen in een dunne grenslaag. Fotonen uit het zonlicht maken in de positieve laag elektronen los, deze elektronen hopen zich op en gaan dan door de grenslaag (die alleen elektronen doorlaat) naar de negatieve laag, dit noemen we diode werking. Door dit bewegen van de elektronen wordt er een spanningsverschil opgewekt tussen de positieve en de negatieve kant en krijg je gelijkstroom. Een zonnepaneel is opgebouwd uit een aantal zonnecellen, een paneel bestaat bijvoorbeeld uit 72 cellen, deze zijn opgebouwd uit zes rijen van twaalf cellen en kunnen tot 45 volt opleveren.